Cistella 0 x

Comentaris tancats a L’EMPORDÀ I LA SEVA GASTRONOMIA

L’EMPORDÀ I LA SEVA GASTRONOMIA

L’EMPORDÀ I LA SEVA GASTRONOMIA

El paisatge característic i variat de l’Empordà fa que tingui una gastronomia molt variada i peculiar. Degut a això la cuina de l’Empordà és anomenada la “cuina del mar i la muntanya”, ja que està marcada per la seva naturalesa marítima, juntament amb zones de secà, zones de bosc i muntanya i els aiguamolls dels deltes dels rius Muga, Fluvià i Ter, i sobre tot, com s’acostuma a dir…”és una terra tocada per la Tramuntana”.

Degut a aquesta diversitat orogràfica i climàtica, l’Empordà té una gastronomia amb una gran varietat de sabors i gustos que la fan única. Caracteritzen aquesta gastronomia els productes del mar, els fruits de la terra, la carn i els productes silvestres de la muntanya.

Cal destacar que l’Empordà és una de les zones de producció de vi més antigues del món, des de que s’hi van establir les primeres colònies gregues. Actualment s’hi produeix el vi amb D.O. Empordà, reconegut com un vi de gran qualitat. Es poden trobar moltes bodegues on fan rutes guiades per les seves vinyes i cates dels seus vins.

L’oferta de restaurants és altíssima, contant amb gran quantitat d’”Estrelles Michelin”, així com també restaurants més tradicionals amb uns plats de gran qualitat, fets amb productes locals i de temporada.

Com a productes típics de la gastronomia de l’Empordà, podem trobar: l’arròs de Pals, la ceba de Figueres, la poma de Girona, les anxoves de l’Escala, la botifarra del Perol, la botifarra dolça, la gamba de Palamós, el recuit de drap, l’oli D.O. Empordà,… i molts més que farien una llarga llista…

Comparteix:

Comentaris(0)

X